Tuesday, July 6, 2010

Produk Kegemaran Ramai 1 - Minuman Koko Pengganti MILO!


Artikel : "Baguskah Itu Milo?"




Di negara2 maju sebelah barat (termasuk Israel) seperti Amerika Syarikat, Canada, German, England & Israel, nama minuman Milo agak malap dan tidak-popular langsung. Malah ramai antara mereka sendiri pun tidak tahu akan kewujudan Milo. Pasaraya popular di barat amat jarang memasarkan minuman Milo. Hanya kedai-runcit orang Asia sahaja yang banyak terjual minuman berjenama Milo ini. (seperti kedai runcit orang Korea, Siam dll.)

Hal ini seolah-olah terdapat keburukan pada minuman tersebut yang disembunyikan oleh towkey-towkey Nestle yang sengaja memasarkan produk mereka untuk Asia dan dunia ke-3 tetapi amat sedikit sekali di negara mereka.

Jika dilihat dari segi Geografi, Milo amat popular di Asia-Tenggara. Khususnya Filipina dan kepulauan Carribean. Juga di beberapa negara Afrika.

Di negara maju, khususnya barat--UK, Milo sebenarnya amat-kurang popular. dan hampir tidak dikenali. Juga amat susah dicari terutama di pasaraya2 terkenal di sekitar bandaraya London seperti J. Sainstbury, Budgens apatah lagi Tesco.

Bagi mereka (orang putih ), minuman berorientasikan bijirin malt dicampur dengan sa-dikit chocolate cocoa ini memang tidak digemari langsung.

Nampaknya orang-putih agak objektif dalam pembuatan minuman mereka.

Jika koko, koko sajalah. Jika coklat, coklat sajalah. (seperti minuman chocolate jenama Van-Houten. Mereka lebih suka meminuman minuman koko atau coklat tulin ).

Malt pula, selalunya diperam dan dijadikan arak, berjenis beer/bir. Selalunya malt ini akan diperam, ditapis, dijadikan hop.
Guiness Stout, Anchor-Beer adalah 2 jenis bir yang menggunakan bijirin malt secara mutlak.

Maka di sini jelas antara kedua-dua unsur dan sebatian tersebut tidak pernah berpadu yang menjanjikan keseronokan bagi bangsa-bangsa kulit putih itu minum. Hanya orang Asia seperti kita saja yang minum.

Masalahnya satu saja. Melalui pengalaman yang kita lalui. Setelah minum Milo selalunya kita akan jadi
1. mengantuk
2. muak
3. malas
4. agak biol
5. liat untuk berfikir apatah lagi bekerja."





AWAS PENGGEMAR MILO!!!

Anda juga mungkin telah termakan sesuatu yang ....HARAM?


Ini Lagi Geli... Milo ada campur daging cacing...

"Ni lagi satu serbuan telah dibuat di syarikat membuat makanan yg ternama….kankawan tahu apa yg dijumpai…agak2 pernah x rasa daging cacing?????. ..mesti kenkawan selalu minum milo kan .....yes. .daging cacing telah di campur dengan serbuk milo…..kalau ada bau hanyir itulah dia…kalau kenkawan nak lgi confirm try buat macam nie….milo + gula sahaja lepas tu tengok ada x minyak/lemak kat milo tu…kalau ada confirm…ini apa yg diberitahu oleh abg ipar kwn saya jer…

Tp saya x tahu tahun bila mereka buat serbuan…???..dan adakah pihak yg bertanggung jawab telah mengambil tindakan yg sewajarnya untuk mengikut garis panduan halal yg telah ditetapkan oleh jab. Agama Islam m’sia… wallahhualam…"


ikuti info seterusnya di :-




Jadi Bagaimana?


Masihkah anda tergamak minum MILO atau memberi anak anda minum minuman ini lagi?





Untuk pengetahuan anda, di sekolah Tadika @ Taska sudah ramai pengusaha TASKA yang tahu info ini telah menukarkan minuman MILO kepada VICO. Jika anda tidak percaya cuba survey tengok. Agak2 anda kenapalah yek? Tetapi semua fakta ini telah digelapkan atas faktor2 tertentu.


Jadi bagaimana dengan kita orang Islam?

Teringin jugak nak minum air koko ni, asyik2 teh/ kopi bosanlah...

Tunggu Dulu!!!


Menyedari dilema yang dihadapi oleh umat Islam masa kini, Tok Guru Pondok telah mencipta Minuman KOKO yang lazat lagi berzat dengan tambahan 8 Ekstrak Makanan Sunnah Nabi yang sangat sesuai untuk kanak-kanak & orang dewasa sebagai alternatif pengganti MILO.






Minuman Koko dengan Ekstrak 8 Makanan Sunnah & Terbaik Di Dunia, Sedap, Lazat & Berkhasiat.

Isi Kandungan :
* Koko
* Gula
* Krimer Tanpa Tenusu
* Ekstrak Kurma
* Ekstrak Habbastus Sauda'
* Ekstrak Buah Tin
* Ekstrak Buah Delima
* Ekstrak Kismis
* Ekstrak Za'faran
* Ekstrak Madu
* Ekstrak Zaitun

Harga sekotak : RM22 (25gm X 20 Paket)




1) Minuman Koko Tok Guru Pondok adalah amat baik untuk kesihatan.

2) Selain mengandungi khasiat 8 Makanan Sunnah yang diketahui umum, kandungan lemak dalam koko menjadikannya sejenis minuman yang dapat menyumbang lebih tenaga berbanding kopi atau teh.

3) Kajian yang telah dijalankan mendapati bahawa kuantiti antioksida yang diserap dari koko adalah lebih tinggi berbanding wain, teh dan sayur.

4) Pengambilan koko yang kaya dengan antioksida flavanoids dapat mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

5) Satu kajian di Jepun menunjukkan bahawa poliphenol di dalam koko berupaya mengurangkan tekanan.

6) Koko juga mampu melambatkan proses penuaan kerana antioksida berupaya melambatkan proses penuaan.

7) Kajian menunjukkan jangkamasa hayat bagi manusia yang sihat boleh dilanjutkan dengan mengamalkan pemakanan seimbang yang kaya dengan antioksida.

8) Satu kajian yang dijalankan di Amerika Syarikat mendapati bahawa penggemar coklat menikmati purata tambahan umur sebanyak 0.95 tahun berbanding bukan penggemar coklat.

9) Ini membuktikan wujudnya poliphenol sebagai antioksida dalam koko.

10) Sangat sesuai untuk kanak-kanak bagi mengantikan MILO yang jelas tidak sesuai untuk kanak-kanak membesar.




Maklumat Pemakanan (Nutrition Information)
Saiz Hidangan (Serving Size) : 25gm
Hidangan Per Pek : 20 paket

Setiap Hidangan : (Per Serving)
Tenaga (Energy) : 118Kcal (495KJ)
Karbohidrat (Carbohydrate) : 18.0 gm
Lemak (Total Fat) : 4.8 gm
Protin (Protein) : 0.7 gm

Setiap 100gm : (Per 100gm)
Tenaga (Energy) : 471Kcal (1078KJ)
Karbohidrat (Carbohydrate) : 72.1 gm
Lemak (Total Fat) : 19.0 gm
Protin (Protein) : 2.9 gm


Testimoni Pengguna :

"Anak sulung saya lahir tidak cukup bulan. Badannya kurus dan selera makannya tidak menentu. Alhamdulillah... setelah memberinya minum Minuman Koko (dengan 8 Makanan Sunnah) Tok Guru Pondok, selera makannya bertambah baik dan berat badannya semakin meningkat."
~Sharifah Rahayu - H/P : 019-2290762~


Jadi...jangan ketinggalan untuk menikmati minuman koko yang lazat bersama 8 ekstrak makanan sunnah nabi ini... tiada yang setara dengannya...


~~~KAEDAH PEMBELIAN MINUMAN TOK GURU PONDOK~~~

Sekiranya anda berminat untuk mencuba produk ini sila ikuti arahan di bawah:
1) Isikan dahulu 'Borang Tempahan/Info Pembayaran' di bawah ini.
2) Saya akan reply anda dalam masa 48 jam.
Jika tidak, sila hubungi saya di 013-4268676 untuk keterangan lanjut.

Kaedah Pembayaran yang diterima ialah:

1) Bayaran secara tunai (untuk yang ambil sendiri)
Anda boleh mengambil sendiri Minuman Tok Guru Pondok yang diinginkan di : Block A, Qtrs PBA, Jalan Bertam 1, Bertam,13200 Kepala Batas, Pulau Pinang.

2) Memindah/mendeposit amaun menerusi mesin ATM atau laman web perbankan (internet banking) .
Transaksi perlu dibuat mengikut butiran di bawah.
Sila pilih akaun yang memudahkan anda.

Bank : MAYBANK
No.Akaun : 157410092309
Nama : NOORAZAH BINTI OTHMAN

Bank : CIMB BANK
No.Akaun : 0704-1096577-52-8
Nama : NOORAZAH BINTI OTHMAN

Bank : PUBLIC BANK
No. Akaun : 4-4054582-12
Nama : NOORAZAH BINTI OTHMAN

Bank : BANK ISLAM
No. Akaun : 07043020219139
Nama : NOORAZAH BINTI OTHMAN

CAJ COURIER:
Saya menawarkan khidmat Courier kepada mereka yang jauh dengan menggunakan khidmat ABX Courier dan Poslaju mengikut kawasan yang bersesuaian.

Anda akan diberi Tracking No dan sila check status parcel anda di laman web ABX Express @ Poslaju Express. Jadi, parcel anda tidak mungkin hilang di dalam perjalanan ke tempat anda.

Caj Courier >1kg : RM6.00 untuk Semenanjung Malaysia dan RM12.00 untuk Sabah & Sarawak.
(Ini semua bergantung kepada berat bungkusan yang anda tempah)

PERHATIAN!!! Saya hanya menawarkan jenis KOTAK bukan papan kerana ia lebih memudahkan penghantaran ke tempat anda.

~Anda dialukan untuk mengajukan sebarang pertanyaan atau kemusykilan menggunakan 'Borang Pertanyaan' dibawah atau sms saya di 013-4268676.

Jika borang-borang dibawah tidak dapat dihantar, sila isi maklumat kemudian copy dan paste format dan emailkan ke azzaaneka@gmail.com kerana berkemungkinan masalah server sedang berlaku ~

###Sekiranya ingin bertanya mengenai stokis/dealer berdekatan tempat anda, sila hubungi pejabat 09-7713499###

***Terima Kasih***

Ada Pertanyaan? Sila Gunakan Borang Ini:

Nama:
Email Anda:
Soalan/Pertanyaan:

This online form was provided by Freedback.

Borang Tempahan / Info Pembayaran

Nama Anda *
E-mail Address: *
Alamat Penghantaran *
No.Telefon *
Nama Produk Yang Ditempah *
No.Rujukan Transaksi Bank *
Bank Penerima *
Tarikh *
Masa *
Amaun RM *
Mesej Lain

* RequiredContact form by myContactForm.com