Tuesday, July 6, 2010

Permintaan Ramai! Minuman Susu Kambing Asli (BERGULA)





Kebaikan Susu Kambing - ramai yg tak tahu...

Ramai yang tidak mengetahui kelebihan susu kambing yang mana menjadi keutamaan pada zaman nabi dan rasul, malah menjadi satu sunnah Nabi S.A.W. dan mendapat pahala jika meminumnya.

Dunia sekarang terpedaya dengan dakyah orang-orang yahudi yang mempopularkan susu lembu berbanding susu kambing. Pernahkah anda terfikir mengapa susu kambing tak sepopular susu lembu? Kalau sains dapat membuktikan susu kambing adalah susu terbaik selepas susu ibu, mengapa dunia senyap???Walhal orang-orang yahudi menjadikan susu kambing sebagai sumber susu utama mereka selepas susu ibu. Mereka bijak dalam memperdayakan kita yang lemah. Ini lah yang dinamakan serangan dingin yang muncul tanpa kita sedari.

Di sini saya letakkan beberapa kelebihan susu kambing dan perbandingan dengan susu lembu.

1. Bersifat Alkali
- didalam dunia ini hanya terdapat 3 jenis susu utama yg bersifat alkali iaitu susu ibu, susu kambing, dan susu ikan lumba2.
- kenapa sifat alkali bagus? cth mudah yg saya ingin utarakan ialah bolehkah susu lembu dijadikan sabun muka sepertimana susu kambing? tidakkan.
- sifat asid (masam) sememangnya menjadi racun atau memudaratkan jika melebihi had.

2. Mengubati penyakit alahan
- termasuk penyakit alah kepada susu lembu

3. Struktur kimianya yang ringkas
- struktur kimia susu kambing yang ringkas menyebabkan ia mudah dicerna. Satu sumber mengatakan susu kambing dapat dicerna dalam masa 20min berbanding susu lembu 4 jam. (maaf sebab tiada source yang dapat nak tunjuk sbb aku dengar dari ceramah). Sbb itulah sesetengah orang yg minum susu kambing akan rasa panas badan disebabkan kadar metabolisme (pencernaan) badan yg tinggi.
- perbandingan juga dibuat pada saiz partikel susu. Susu kambing mencatat saiz terkecil dituruti lembu dan kerbau.
-saiznya lebih kecil dari sel darah merah.

4. Mengandungi anti oksida (cegah barah)
- keistimewaan yang dianugerahkan tuhan pada susu kambing yang dapat mencegah penyakit2 yang merbahaya seperti cancer.

5. Memperbaiki nerve2 @ saraf-saraf pada badan
- mampu menguatkan daya ingatan
- mengubati penyakit stroke yang melibatkan saraf

6. kandungan protien yang lebih tinggi dari lembu
- mengapa la tak terlintas dalam kepala aku semua ni? tengok pada kambing kecik ja, tp byk kandungan protien dari lembu.
- dapat memberikan bentuk badan yang menarik, sistem kerangka yang kuat, tulang yang padat, vitamin A pada pada plasma darah, kalsium, tiamin, riboflavin, niacin, dan kepekatan sel darah merah yang lebih tinggi jika dibandingkan dengan susu lembu.

7. Menurunkan kadar kolestrol dalam darah
- teramat-amat lah sesuai aku sarankan kepada mereka yang ada masalah dengan pembuluh darah seperti sakit jantung.

8- Sunnah Nabi
- Nabi S.A.W menjadikan susu kambing sebagai minumannya. Kenapa? carik....

Kalau nak diikutkan banyak lagi nak senaraikan kelebihan susu kambing ni. Tapi penat la saya menaip, nanti saya tambah lagi.

sekali lagi: Pernahkah anda terfikir mengapa susu kambing tak popular? Kalau sains dapat membuktikan susu kambing adalah susu terbaik selepas susu ibu, mengapa dunia senyap???

Menyedari hakikat ini, Tok Guru Pondok ingin menyahut seruan ini untuk mengkomersialkan susu kambing kepada kanak-kanak yang baru hendak belajar minum susu kambing.

Memperkenalkan Minuman Susu Kambing Asli BERGULA khusus mereka yang kurang suka minum susu kambing original (xde gula).





Isi Kandungan :
* Ekstrak Susu Kambing
* Krimer Tanpa Tenusu
* Gula

Harga sekotak : RM22 (25gm X 20paket)


1) Susu Kambing Asli Tok Guru Pondok adalah adunan susu kambing tulen, krimer serta gula.

2) Susu kambing kaya dengan protein, enzim dan mengandungi faktor anti penuaan, anti arthritis serta anti barah.

3) Ia adalah susu yang paling hampir kepada susu ibu.

4) Kegemaran Rasulullah SAW meminum susu kambing jelas membuktikan kebaikan serta khasiatnya yang tinggi.

5) Susu kambing ialah sejenis susu yang mudah dihadam.

6) Ia hanya memerlukan 20 minit untuk dihadamkan berbanding susu lembu yang memerlukan 2 jam untuk dihadamkan.

7) Susu kambing mengandungi antibodi untuk merawat penyakit gastrik, demam kuning, asma, migrain, penyakit kulit, memulihkan tenaga batin, merawat sakit jantung peringkat awal, darah tinggi, sakit sendi, batuk kering, ulser perut serta penyakit saraf dan tulang belakang bagi golongan yang lanjut usia.

8) Sangat sesuai untuk kanak-kanak yang baru belajar minum susu kambing kerana ia sedikit manis.


***Tanpa Bau Hamis Kambing***


Maklumat Pemakanan (Nutrition Information)
Saiz Hidangan (Serving Size) : 25gm
Hidangan Per Pek : 20 paket

Setiap Hidangan : (Per Serving)
Tenaga (Energy) : 101Kcal (424KJ)
Karbohidrat (Carbohydrate) : 17.1 gm
Lemak (Total Fat) : 5.5 gm
Protin (Protein) : 1.1 gm

Setiap 100gm : (Per 100gm)
Tenaga (Energy) : 403Kcal (1693KJ)
Karbohidrat (Carbohydrate) : 68.5 gm
Lemak (Total Fat) : 22.0 gm
Protin (Protein) : 4.5 gm


Testimoni Pengguna :

"Salam... Saya mula minum Susu Kambing Asli Tok Guru Pondok ni semasa saya mengandung dan terus amalkanya semasa pantang. Alhamdulillah badan rasa bertenaga terutama ketika berpantang. Bidan saya puji cakap saya pandai jaga badan sebab muka tidak pucat dan bertenaga walaupun kurang makan. (saya mengamalkan pantang larang orang2 tua semasa berpantang). Berdasarkan pengalaman, saya merasakan susu kambing TGP ini bagus untuk kaum ibu semasa mengandung dan berpantang."
~Puan Nani - H/P : 019-9191723~


~~~KAEDAH PEMBELIAN MINUMAN TOK GURU PONDOK~~~

Sekiranya anda berminat untuk mencuba produk ini sila ikuti arahan di bawah:
1) Isikan dahulu 'Borang Tempahan/Info Pembayaran' di bawah ini.
2) Saya akan reply anda dalam masa 48 jam.
Jika tidak, sila hubungi saya di 013-4268676 untuk keterangan lanjut.

Kaedah Pembayaran yang diterima ialah:

1) Bayaran secara tunai (untuk yang ambil sendiri)
Anda boleh mengambil sendiri Minuman Tok Guru Pondok yang diinginkan di : Block A, Qtrs PBA, Jalan Bertam 1, Bertam,13200 Kepala Batas, Pulau Pinang.

2) Memindah/mendeposit amaun menerusi mesin ATM atau laman web perbankan (internet banking) .
Transaksi perlu dibuat mengikut butiran di bawah.
Sila pilih akaun yang memudahkan anda.

Bank : MAYBANK
No.Akaun : 157410092309
Nama : NOORAZAH BINTI OTHMAN

Bank : CIMB BANK
No.Akaun : 0704-1096577-52-8
Nama : NOORAZAH BINTI OTHMAN

Bank : PUBLIC BANK
No. Akaun : 4-4054582-12
Nama : NOORAZAH BINTI OTHMAN

Bank : BANK ISLAM
No. Akaun : 07043020219139
Nama : NOORAZAH BINTI OTHMAN

CAJ COURIER:
Saya menawarkan khidmat Courier kepada mereka yang jauh dengan menggunakan khidmat ABX Courier dan Poslaju mengikut kawasan yang bersesuaian.

Anda akan diberi Tracking No dan sila check status parcel anda di laman web ABX Express @ Poslaju Express. Jadi, parcel anda tidak mungkin hilang di dalam perjalanan ke tempat anda.

Caj Courier >1kg : RM6.00 untuk Semenanjung Malaysia dan RM12.00 untuk Sabah & Sarawak.
(Ini semua bergantung kepada berat bungkusan yang anda tempah)

PERHATIAN!!! Saya hanya menawarkan jenis KOTAK bukan papan kerana ia lebih memudahkan penghantaran ke tempat anda.

~Anda dialukan untuk mengajukan sebarang pertanyaan atau kemusykilan menggunakan 'Borang Pertanyaan' dibawah atau sms saya di 013-4268676.

Jika borang-borang dibawah tidak dapat dihantar, sila isi maklumat kemudian copy dan paste format dan emailkan ke azzaaneka@gmail.com kerana berkemungkinan masalah server sedang berlaku ~

###Sekiranya ingin bertanya mengenai stokis/dealer berdekatan tempat anda, sila hubungi pejabat 09-7713499###

***Terima Kasih***

Ada Pertanyaan? Sila Gunakan Borang Ini:

Nama:
Email Anda:
Soalan/Pertanyaan:

This online form was provided by Freedback.

Borang Tempahan / Info Pembayaran

Nama Anda *
E-mail Address: *
Alamat Penghantaran *
No.Telefon *
Nama Produk Yang Ditempah *
No.Rujukan Transaksi Bank *
Bank Penerima *
Tarikh *
Masa *
Amaun RM *
Mesej Lain

* RequiredContact form by myContactForm.com